Дoгађаjи

31.12.2021.

Директору новопазарске филијале захвалница Удружења глувих и наглувих

Удружење глувих и наглувих из Новог Пазара доделило је захвалницу Фахрудину Ђекићу, директору новопазарске филијале Националне службе за запошљавање, за успешну дугогодишњу сарадњу и велику подршку при радном ангажовању глувих и наглувих лица.

Удружење глувих и наглувих је на крају године сумирало резултате сарадње са партнерским институцијама и појединцима, а најбоље међу њима је наградило признањима за допринос успешном раду Удружења. Новопазарска филијала НСЗ награђена је за велики допринос и подршку у запошљавању особа са инвалидитетом (ОСИ), с обзиром да им већ дужи низ година омогућава да се кроз програм јавних радова радно ангажују и друштвено афирмишу.

Наиме, ово удружење је од 2013. године до данас ангажовало преко 30 особа са инвалидитетом, кроз различите друштвено одговорне пројекте и уз финансијску подршку НСЗ. Учествовањем и деловањем кроз различите активности, они су стекли додатна знања и вештине, чиме су себи отворили могућност за успешно радно ангажовање, а тиме и за квалитетнији начин живота. На овај начин велики број незапослених ОСИ дошао је до сталног запослења, чиме је потврђено да су у оквиру своје заједнице препознати као важан друштвени фактор.

– Национална служба препознаје Савез глувих и наглувих лица као озбиљну организацију са којом остварује дугорочно добру сарадњу. У наредном периоду потрудићемо се да подстакнемо још бољу афирмацију особа са инвалидитетом и њихово прилагођавање потребама тржишта рада, колико је то у нашем домену и могућностима. У том смислу моћи ће и даље да рачунају на нашу пуну подршку – поручио је директор Филијале Нови Пазар НСЗ.

Према његовим речима, новопазарска служба запошљавања ће и у наредном периоду наставити да незапосленим суграђанима пружа свеобухватну подршку, са циљем подстицања запошљавања свих категорија становништва, а посебно теже запошљивих.

– Свим организацијама, удружењима и социјалним партнерима који имају за циљ да подстакну запошљавање лица из најосетљивијих категорија, Национална служба ће дати потпуну подршку како би се заједничким деловањем унапредио положај особа са инвалидитетом у оквиру друштвене заједнице – истакао је Ђекић.