Дoгађаjи

16.05.2024.

Ђацима у Белој Цркви представљене мере и услуге НСЗ

У просторијама Техничке школе „Сава Мунћан“ у Белој Цркви почетком ове седмице је за ђаке завршне године школовања одржана друга по реду презентација мера и услуга које пружа Национална служба за запошљавање. Услуге су презентовале Виолета Антонијевић, начелница Одељења за посредовање и Емануела Марина Мохан, шефица Одсека за програме запошљавања, образовање и обуке у вршачкој Филијали НСЗ.

- На иницијативу школе и њених ђака, прошле године је одржана прва оваква презентација, а с обзиром на њене ефекте, такав догађај смо поновили и ове године – објаснила је Емануела Марина Мохан.

Током презентације, ђацима је предочено које су им могућности након завршетка школовања, на који начин могу да се пријаве на евиденцију НСЗ и укратко су им представљене мере запошљавања у које могу бити укључени. И ове и прошле године највећа заинтересованост међу ђацима била је за програм Самозапошљавања, као  и за обуке за тржиште рада за све оне који се нису пронашли  у занимању за које су се определили током школовања.

Ученици су били задовољни информацијама које су добили, активно се укључивали у дискусију и изнели своје идеје о томе шта намеравају након завршетка школовања.