Дoгађаjи

27.12.2021.

Додела уговора корисницима субвенције за самозапошљавање у Неготину

У сали Општине Неготин, 17. децембра уручени су уговори корисницима субвенције за самозапошљавање. Уговоре су свечано уручили председник општине Владимир Величковић и вршилац дужности директора Филијале Бор НСЗ Лидија Начић.

На основу Локалног акционог плана запошљавања општине Неготин, уз суфинансирање Националне службе за запошљавање, 9 незапослених особа је подстакнуто да покрене сопствени посао. Избор делатности за које су се нови предузетници определили је веома разнолик и укључује грађевинске послове, израду делова од метала, аудио-видео монтажу, књиговодствене услуге, производњу колача, фризерске услуге, адвокатуру...

„У овој години је, укључујући и републички јавни позив, укупно 25 незапослених из општине Неготин отворило своје предузетничке радње“, истакла је Лидија Начић и додала: „Радује нас што се интересовање Неготинаца за покретање сопственог посла приметно повећало“. Иначе, у општини Неготин је у последње три године 61 незапослена особа користила субвенције за самозапошљавање.

„За све оне који имају пословну визију и бизнис план, ово је један од облика помоћи који им омогућава да реализују своје идеје“, нагласио је председник општине Владимир Величковић и додао: „Решени смо да у току наредне године, ако су буде појавило још више захтева, издвојимо и додатна средства“.

„Оваква средства нама почетницима у бизнису пуно значе. Радићу на платформама на интернету као аудио и видео монтажер“, истакао је Слободан Новаковић, један од корисника субвенције.

Трогодишњим Локалним акционим планом општине Неготин предвиђено је да се за мере активне политике запошљавања из општинског буџета издваја два милиона динара.