Дoгађаjи

21.06.2023.

Додела уверења полазницима обуке за вођење пословних књига

Полазницима Обуке за вођење пословних књига, која се реализује онлајн на платформи за учење, 17 и 20. јуна 2023. године представници Филијале Пријепоље доделили су уверења о успешно реализованој обуци.

Други и трећи циклус обуке реализовао се у периоду фебруар – март и март – април 2023. године.

 У другом циклусу, обуку је похађало 10 полазника, од којих је осам успешно завршило обуку, док је у трећем циклусу било девет полазника, а обуку је  завршило њих седам.

У Филијали Пријепоље, обуку је успешно завршило шест  лица, у испостави Прибој три, док је у испостави Нова Варош обуку успешно завршило шест  лица са евиденције незапослених.  Оспособљавањем полазника  за самостално вођење пословних књига, обављање рачуноводствених и финансијских послова, састављање и  презентацију финансијских и пореских извештаја, повећава се вероватноћа за проналазак посла, а једна полазница обуке је управо захваљујући стеченим знањима и вештинама већ радно ангажована. 

Реализација  обука незапосленима обезбеђује стицање практичних и одмах применљивих знања, при чему  Национална служба за запошљавање континуирано стоји на услузи свим корисницима с циљу унапређења  и развоја професионалног идентитета.