Дoгађаjи

18.03.2015.

Додела захвалница

Друштво за афирмацију инвалида „Феникс“ доделило је статуу „Феникс“, највише признање овог удружења, Националној служби за запошљавање - Филијали Сремска Митровица, за дугогодишњу успешну сарадњу и допринос афирмацији особа са инвалидитетом.

Друштво је основано 1994. године, са циљем да окупи особе са инвалидитетом и остала лица која својим ангажовањем желе да помогну њихову афирмацију. У сарадњи са надлежним органима проналазе могућности за запошљавање особа са инвалидитетом и стварају услове за бављење културним, просветним, уметничким, спортским активностима.

Сарадња „Феникса“ и НСЗ почела је 2011. године, када су кроз пројекте јавних радова запослили 20 особа. У 2012. години запослили су 11 лица, а у току 2013. године, кроз пројекат „Асистент који живот значи“, удружење је запослило девет лица са евиденције НСЗ кроз програм јавних радова.

Председница Удружења „Феникс“ Јелица Деспот доделила је захвалнице запосленима у Филијали Сремска Митровица - Радмили Јадрански, Биљани Јаковљевић, Маријани Грабић, за несебичну помоћ, подршку и допринос афирмацији особа са инвалидитетом.