Дoгађаjи

24.10.2014.

Договор на лицу места

Сајам запошљавања у организацији Филијале Пожаревац НСЗ одржан је 22. октобра, у Центру за културу града Пожаревца, за незапослене и послодавце са подручја града и општина Костолац, Жабари и Мало Црниће. На сајму је учествовао 21 послодавац, са укупном понудом од 76 слободних радних места.

Незапослени али и они који траже промену посла у великом броју су дошли на сајам - забележена је посета 1199 особа. Према првим подацима, послодавци су примили 600 пријава, а 16 лица је постигло договор о запошљавању на самом сајму, међу којима је 8 особа са инвалидитетом.

Манифестацију је отворио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, а учесницима и посетиоцима обратио се и заменик градоначелника града Пожаревца др Миодраг Степановић.

Директор НСЗ је овом приликом уручио уговоре корисницима програма самозапошљавања и извођачима јавних радова. На реализацији 7 јавних радова на подручју Пожаревца, Великог Градишта и Жагубице биће ангажовано 15 особа са инвалидитетом, а сопствени бизнис ће уз помоћ субвенције за самозапошљавање покренути 9 особа са подручја Пожаревца, Петровца на Млави и Жагубице. Међу корисницима овог програма је једна особа са инвалидитетом, као и једна особа ромске националности.