Дoгађаjи

08.04.2013.

ЕЦДЛ сертификати за 7 особа са инвалидитетом

Sedam osoba sa invaliditetom sa evidencije NSZ u Boru uspešno je završilo osnovnu informatičku obuku. Tim povodom je danas u prostorijama NSZ – Filijala Bor održano svečano uručivanje međunarodno priznatih ECDL sertifikata. Sertifikate su nezaposelnim licima uručile direktorka NSZ - Filijala Bor Lidija Načić i direktorka agencije za obrazovanje odraslih „Akademija“ Čačak Dragana Grbović.

„Zadovoljstvo mi je da vam uručim sertifikate nakon ove obuke koja je bila uspešna u svakom smislu. Naročito mi je drago što ste svi položili završni ispit i što predavači za sve vas imaju samo reči hvale. Sertifikat koji ste danas dobili obezbeđuje vam prednost na tržištu rada i ja se nadam se da ćete se zahvaljujući, pre svega svojim kvalitetima, uskoro zaposliti.“ - rekla je direktorka „Akademije“ Čačak Dragana Grbović.

Direktorka NSZ – Filijala Bor Lidija Načić istakla je da se položaj osoba sa invaliditetom na lokalnom tržištu rada u poslednjih nekoliko godina znatno popravio. Zahvaljujući merama za podsticanje zapošljavanja OSI mnogi nezaposleni sa invaliditetom dobili su šansu da rade i da pokažu šta umeju. Direktorka je najavila sajam za zapošljavanje OSI u Boru 26. aprila 2013. godine, i pozvala prisutne da ga posete.