Дoгађаjи

05.09.2024.

Филијала Ниш представила пројекат Гаранција за младе

На четвртом по реду хуманитарно спортско – културном дану „Дођи на Ровче 4“ Филијала Ниш Националне службе за запошљавање представила је програм Гаранција за младе, који је усмерен ка запошљавању младих.

Манифестација је окупила велики број младих суграђана, а поред хуманитарног значаја, она је имала  и едукативни карактер.

Пилот пројекат „Гаранција за младе нове могућности и прилике“ окупљенима је представио Петар Радовић, саветник за запошљавање за рад са младима у филијали Ниш. Он је истакао да овакви програми имају кључну улогу у стварању прилика за младе како би реализовали своје идеје и таленте.

Канцеларија за младе нишке градске општине Црвени Крст обележила је 1. септембра Дан младих града Ниша организовањем хуманитарно спортско – културног догађаја као вид подршке младима у њиховом развоју и афирмацију у друштву.

Догађају су  присуствовали заменица директора Филијале Ниш Вања Стојковић, државни секретар Министарства туризма и омладине Енес Бухић и градоначелник Ниша Драгослав Павловић. 

Пројекат „Гаранција за младе“ у наредне три године пилотираће са на подручју Филијала Ниш, Крушевац и Сремска Митровица са циљем подстицања, активирања и запошљавања младих до 30 година старости.