Дoгађаjи

24.04.2024.

Форум послодаваца пожаревачке Филијале у Кучеву

У Скупштинској сали Општине Кучево, Филијала Пожаревац Националне службе за запошљавање је 22. априла одржала Форум са послодавцима, на ком су представљени сви актуелни јавни позови финансирани из буџета Републике Србије, као и пројектне активности које ова филијала реализује уз подршку ЕУ.

Начелница из пожаревачке Филијале Гроздана Ненадовић је подсетила представнике привреде на услуге које НСЗ пружа послодавцима и незапосленима. Према развијености у Републици Србији, Општина Кучево спада у ред девастираних, те је значајно то што је овој сесији присуствовало и 30 привредних субјеката управо из кучевачког краја.

Организатор програма запошљавања Пуриша Митрoвић је представио послодавцима јавне позиве НСЗ објављене 5. априла. Он је рекао да се, преко директне финансијске подршке послодавцима и незапосленим лицима, кроз 12 јавних позива омогућава укључивање у активне мере политике запошљавања више од 23.000 лица са територије целе Србије.

Овом приликом, послодавцима су презентовани и јавни позиви који су почетком фебруара расписани по пројекту „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада “ -  ИПА 2020, који се спроводи у 4 филијале НСЗ,  – Пожаревац, Панчево, Јагодина и Прокупље.

На форуму у Кучеву учествовали су и представници Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“, који су представили сет мера које ова организација такође нуди привредним субјектима. 

После одржаних презентација, послодавци су информисани о начину конкурисања за понућене програме и упућени на сајт НСЗ на ком се налазе све релевантне информације о активностима и услугама Службе, о чему се, како им је речено, могу информисати и непосредно од запослених у испоставама или у Филијали Пожаревац НСЗ.

Наредни, четврти сусрет са послодавцима пожаревачка Филијала ће организовати у Скупштинској сали у Великом Градишту, 29. априла у 10 сати.