Дoгађаjи

14.02.2022.

ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА У ПАРАЋИНУ

У сали Културног центра у Параћину у организацији Националне службе за запошљавање одржан је форум послодаваца на коме су представљени јавни конкурси за подстицаје у запошљавању.

Форуму су присуствовали председник општине Параћин Владимир Милићевић, представник Регионалне привредне коморе за Шумадијски и Поморавски управни округ Душан Петковић, директор Регионалног иновационог старт-ап центра у Параћину Аљоша Глигоријевић, представник Регионалне привредне коморе за Шумадијски и Поморавски управни округ Душан Петковић и директор Регионалног иновационог старт-ап центра у Параћину Аљоша Глигоријевић, представници локалног савета за запошљавање, послодавци из Параћина.

Председник општине Параћин Владимир Милићевић je обраћајући се присутнима рекао да је приоритет локалне самоуправе остао исти, а то је отварање нових радних места и подстицање запошљавања, подсетивши да је у току протекле године општина Параћин за ове намене издвојила 5 милиона динара која су у сарадњи са Националном службом пласирана ради обезбеђивања услова за запошљавање нових лица. 

Директорка јагодинске филијале Светлана Митровић je истакла да је на нивоу Поморавског округа кроз мере активне политике запошљавања током прошле године запослено/радно ангажовано преко 900 лица за шта је обезбеђено око 200 милиона динара. Навела је да привредници Параћина годинама уназад веома користе мере активне политике запошљавања и финансијске подстицаје НСЗ, али и да присуство нових послодаваца ствара нове могућности за запошљавање још већег броја лица. 

Руководилац Службе Параћин Анита Нешић je истакла значај сарадње са свим партнерима на локалном тржишту рада,  а нарочито значај издавајања финансијских средстава из општинског буџета. На нивоу општине Параћин у прошлој години је око 350 лица запослено уз финансијску подршку НСЗ, за шта је обезбеђено око 75 милиона динара. 

Презентација јавних конкурса одржана у сажетој форми помогла је послодавцима да на што једноставнији начин стекну увид у све мере финансијске подршке Националне службе за запошљавање.