Дoгађаjи

14.02.2022.

ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА У ПИРОТУ

Национална служба за запошљавање, Филијала Пирот је одржала форуме послодаваца, 9. фебруара у просторијама Регионалне уговорне привредне коморе у Пироту и 10. фебруара у сали Скупштине општине у Бабушници.

Форумима је присуствовало 49 учесника међу којима су били послодавци, представници цивилног друштва, локалних самоуправа, Регионалне развојне агенције Југ, Удружења „Освежење“, ЗИП центра за младе, синдиката и других социјалних партнера.

Окосница форума је била презентација и промоција јавних позива и конкурса за финансирање програма и мера активне политике запошљавања, али и информисање о мерама активне политике запошљавања и услугама Националне службе, промовисање значаја запошљавања теже запошљивих категорија грађана, као и развијање парнерства и сарадње.

Учесници форума, посебно они који се први пут сусрећу са услугама Националне службе за запошљавање, показали су интересовање за финансијске програме и мере, али и за могућност задовољења потреба за новом радном снагом и услугом директног посредовања и упућивања кандидата. 

Наредни, трећи по реду Форум послодаваца биће одржан у Пироту 25. фебруара.