Дoгађаjи

21.05.2024.

Форуми послодаваца у Борском округу

Борска филијала Националне службе за запошљавање организовала је форуме послодаваца у Бору, Неготину и Кладову у периоду од 14. до 16. маја. Форуми су организовани у сарадњи са локалним самоуправама, а присуствовали су представници 56 послодавaца из приватног и јавног сектора Борског округа. Том приликом, присутнима су представљени програми и мере активне политике запошљавања планиране у 2024. години, како на основу републичких јавних позива, тако и јавних позива који се односе на локалне акционе планове запошљавања.

Током презентација и дискусије која је уследила, послодавци су детаљно обавештени о могућностима конкурисања за програме Националне службе за запошљавање, а посебан акценат је стављен на нову меру запошљавања - радну активацију особа са инвалидитетом.

 „Овим путем желимо да на један директан начин, у непосредном контакту, презентујемо све наше актуелне јавне позиве. У фокусу су нам послодавци из приватног сектора, али и послодавци из јавног сектора, као и удружења грађана“, нагласила је Лидија Начић, вршилац дужности директора борске филијале Националне службе за запошљавање, подсећајући да је и овај вид активности изузетно важан за успостављање, неговање и јачање сарадње са послодавцима. У том духу, Јелена Дедић, директорка Центра за социјални рад Неготин је у име ове установе Лидији Начић уручила Захвалницу за веома успешну вишегодишњу сарадњу.