Дoгађаjи

09.04.2024.

Голубачким послодавцима представљен програм ИПА 2020

Објављени јавни позив по Пројекту „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада “ - ИПА 2020 био је повод за организовање сесије са послодавцима, коју је Филијала Пожаревац НСЗ организовала 8. априла у просторијама Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ у Голупцу.

На почетку скупа в.д. директора пожаревачке Филијале НСЗ Соња Мирић Младеновић је поздравила присутне представнике компанија и изразила задовољство због њихове велике заинтересованости за овај програм.

- Пројекат се спроводи у 4 филијале НСЗ – Пожаревац, Панчево, Јагодина и Прокупље, као вид финансијске подршке Европске уније мерама активне политике запошљавања у Србији. Према развијености општина, Голубац спада у ред девастираних општина, па је значајан податак да је на овој сесији присуствовало 25 послодаваца баш из тог краја – рекла је Мирић Младеновић.

Јавне позиве који су расписани почетком фебруара ове године, као и пакете мера планираних у оквиру њих, послодавцима је представила Габријела Ивановић, организатор програма запошљавања у пожаревачкој Филијали НСЗ.

Након презентације скуп је поздравио и председник Скупштине општине Голубац Александар Ђукић, који је похвалио дугогодишњу сарадњу локалне самоуправе са Филијалом Пожаревац НСЗ и њеном испоставом у Голупцу. Послодавци су имали прилику да искажу своја запажања, поставе питања и добију одговоре у вези са начином конкурисања и реализацијом мера запошљавања. На ова питања су, поред колега из локалне филијале, одговарали и представници Дирекције НСЗ - Сандра Марин-Матић из Сектора за пројекте и Коста Дамјановић из Сектора за подршку запошљавању.

На крају сесије, директорка Мирић Младеновић је подсетила присутне да је 5. априла НСЗ објавила 12 јавних позива и конкурса за 2024. годину, преко којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима, у мере активне политике запошљавања ове године бити укључено више од 23.000 лица.

Наредни сусрет са локалним послодавцима пожаревачка Филијала НСЗ је планирала да организује у Скупштини општине Петровац на Млави, 15. априла у 11 сати, на адреси Српских владара 135.