Дoгађаjи

15.12.2023.

Холандски Аристон тражи раднике за будућу фабрику у Нишу

Холандска компанија Ariston Climate Solutions најавила је покретање инвестиције у Нишу, која ће подразумевати изградњу фабричких погона и покретање производње апарата за домаћинство. Тим поводом, представници ове компаније желели су да се упознају са расположивошћу квалификоване радне снаге на тржишту рада нишавског округа.

На захтев Развојне агенције Србије (РАС) и представника Аристона, нишка Филијала Националне службе за запошљавање организовала је 13. децембра у Научно технолошком парку заједничку презентацију компаније Аристон Цлимате Солутионс и неколико средњих школа и факултета из нишавског округа.

Своје образовне програме и начин рада представило је пет средњих стручних школа: Средња електротехничка школа „Никола Тесла“, Средња електротехничка школа „Мија Станимировић“, Средња машинска школа, Саобраћајно - технчка школа „12. фебруар“ и Средња економска школа. Понуду стручњака и свој научно истраживачки рад представиле су и четири високошколске установе: Машински факултет, Електронски факултет, Економски факултет и Академија техничко васпитачких студија.

Након презентације Националне службе која се тицала актуелне понуде различитих образовних профила на нишавском тржишту рада, учесници су заједно обишли нишки Научно технолошки парк како би се информисали и упознали са његовим радом и капацитетима. Иначе, Аристон има у плану да у Нишу до 2026. године пусти у рад фабрику за производњу електричних апарата за домаћинство, у којој ће запослити 300 квалификованих радника.