Дoгађаjи

09.03.2015.

Избор занимања

Сајам професионалне оријентације, девети по реду у Пироту, одржан је у Спортској хали „Кеј“, 4. марта, са циљем да се ученицима завршних разреда основних и средњих школа пруже информације о свету рада, избору занимања и запошљавању.

Посетиоцима сајма, ученицима, њиховим родитељима и представницима школа и факултета обратили су се Димитрије Видановић, начелник Пиротског управног округа, Горан Стаменовић, помоћник председника Општине Пирот за привреду, Аца Божић, председник Актива директора средњих школа и Летица Џунић, саветница за планирање каријере при Националној служби за запошљавање - Филијала Пирот. Сви су истакли значај правилног и правовременог информисања и избора занимања и школе.

На штандовима средњих, високих школа и факултета посетиоци сајма су директно од ученика и професора могли добити информације о начину уписа, образовним профилима и видовима школовања. Ученици и њихови родитељи имали су јединствену прилику да на једном месту добију све релевантне информације неопходне за правилан избор занимања

Школе су се представиле видео-презентацијама, али и уметничким програмом, пројекцијама кратких филмова, са циљем да се ученици лакше определе за будуће занимање.

Овако конципиран сајам представља јединствену прилику да се праве информације добију из прве руке. Поред директног информисања и саветовања на сајму, сви заинтересовани могу добити податке о занимањима и школама и путем сајта НСЗ и на интернет странама www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs.