Дoгађаjи

25.02.2022.

Јавни позиви добра прилика за запошљавање у Кикинди

На презентацији јавних позива НСЗ у кикиндској филијали учествовала су 23 послодавца који су информисани о свим активним мерама запошљавања и позвани да изаберу одговарајући програм и конкуришу.

„На овај начин послодавцима указујемо да имају прилику да запошљавају уз субвенције, јер сваком послодавцу финансијска потпора добро дође. Послодавци могу наћи  јавне позиве  на сајту Националне службе или  се обратити  нашим колегама у Служби  где могу добити и текст јавног позива и захтеве. Наши сарадници ће помоћи свима који немају искуство у попуни  захтева и припреми документације по јавном позиву, “казала је в.д. дужности директора Филијале Кикинда Јелена Митровић.

Она је навела да је важна сарадња свих актера на тржишту рада и да је  Град Кикинда  и ове године локалним  акциони планом  предвидео да се финансира 39  незапослених лица која ће бити ангажована на програму јавних радова, јер је за то како каже највеће интересовање послодаваца.

Међу присутним послодаваца било је и предузетница која захваљујући добром искуству у сарадњи са НСЗ планира поново да аплицира за неке од јавних позива.

„Наше искуство са службом за запошљавање је до сада било успешно. Као предузетник,  прошле године смо ангажовали теже запошљиве раднике на годину дана и имамо дивно искуство, тако да ћемо и ове године конкурисати. Као удружење жена, користили смо програме у задње 4 године за  жене са инвалидитетом, које су радиле 4 месеца на пословима за одржавање и заштиту животне средине у Банатском Великом Селу“, наводи Драгана Ђурђевић предузетница и председница Удружења жена “Великоселке“.