Дoгађаjи

17.04.2024.

Јавни позиви представљени послодавцима у Панчеву

У Филијали Панчево Националне службе за запошљавање јуче је одржанa Инфо сесија за послодавце, на којој су представљени јавни позиви у оквиру пројекта Подршка иновативним мерама АПЗ, као и редовни јавни позиви НСЗ за 2024. годину.

Учествовало је 16 послодавца из Панчева, којима су јавне позиве презентовали Вања Милићевић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке, и Зорица Максимовић саветница за рад са особама са инвалидитетом (ОСИ).

В.д. директора Филијале Панчево НСЗ Јелена Шиник је том приликом подсетила да сваке године НСЗ објављује јавне позиве за програме олакшица при запошљавању, за које влада велико интересовање и послодаваца и незапослених.

- Ове године имамо отворене јавне позиве за подршку дугорочно незапосленим лицима у оквиру пројекта „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада“- ИПА 2020 који се спроводе у 4 наше филијале – Панчево, Пожаревац, Јагодина и Прокупље. Такође, кроз 12 редовних јавних позива, који су расписани 5. априла, путем директне финансијске подршке послодавцима и незапосленим лицима у мере активне политике запошљавања биће укључено 260 незапослених који се налазе на евиденцији Филијале Панчево – рекла је Шиник.

Зарад што боље реализације мера, послодавцима су детаљно представљене појединости јавних позива и услуга подршке на коју, како је истакнуто, увек могу да рачунају, а пажња им је скренута и на специфичности и обавезе у вези са сваком од предвиђених мера. По завршетку презентације послодавцима су пружени одговори на сва питања и недоумице везано за учешће на конкурсима.

Инфо сесије са послодавцима представљају добру прилику да се кроз разговор сагледају различити проблеми које фирме имају у пословању, пре свега по питању недостатка радне снаге и одласка младих из фирме након завршене обуке, како би започели своје мале бизнисе.