Дoгађаjи

02.12.2013.

Кључна знања предуслов успешног рада

Filijala Novi Sad NSZ je krajem prošle sedmice organizovala 34. novosadski sajam zapošljavanja, održan u Zapadnom holu ''Spensa''.

Neposredan kontakt sa poslodavcima ostvarilo je dve hiljade ljudi. Na sajmu je učestvovalo 30 poslodavaca koji su prijavili 180 slobodnih radnih mesta. Nezaposlenima je ponuđen posao u ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, ugostiteljskoj, pravnoj, mašinskoj, elektrotehničkoj, građevinskoj, saobraćajnoj i tekstilnoj struci. Prilika za pronalaženje posla ukazala se i savetnicima u osiguranju, diplomiranim defektolozima, diplomiranim psiholozima, doktorima medicine, menadžerima, špediterima, frizerima, magacionerima i nekvalifikovanim radnicima. Iskazane su i potrebe za angažovanjem osoba sa invaliditetom na radnima mestima radnika u proizvodnji. Na posebnom štandu predstavljen je projekat ''Pokreni se za posao'', koji sprovodi udruženje građana ''Eneka'' iz Niša, u cilju pružanja pomoći mladim ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis.

Predstavnici novosadske filijale promovisali su projekat ''Podizanje učinka i konkurentnosti i usklađivanje potreba privrede sa ponudom tržišta radne snage putem umrežavanja javnog i privatnog sektora'' (MATCHDO projekat). Projekat je finansiran od strane Evropske komisije, u okviru Programa celoživotnog učenja, a zajednički ga sprovode Otvoreni univerzitet Subotica, NSZ i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice iz Novog Sada. U okviru projekta se održavaju okrugli stolovi u više gradova, na kojima će stručnjaci u oblasti razvoja ljudskih resursa, predstavnici obrazovnih ustanova, relevantnih državnih institucija i menadžmenta poslodavaca koji planiraju zapošljavanje značajnog broja radnika razmeniti mišljenja i iskustva u cilju identifikovanja ključnih znanja i veština koje najčešće nedostaju kandidatima za zaposlenje.

Posetioci su, kao i na prethodnim sajmovima zapošljavanja, informisani o uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje kroz neposrednu komunikaciju na štandu Filijale Novi Sad i putem informativnog materijala.