Вести

11.02.2013.

Контакти са послодавцима у Сремском регёну

Sremski region privlači sve veći broj novih investitora koji planiraju zapošljavanje većeg broja radnika do kraja 2013. godine. Dobro je da Nacionalna služba uspostavi saradnju sa njima, da im se predstavi i ponudi saradnju, svoje programe i mere.

Predstavljanje programa i mera aktivne politike zapošljavanja, korišćenje svih resursa Nacionalne službe za pronalazak radnika, a među njima i Internet posredovanje bio je povod održavanja sastanaka predstavnika Nacionalne službe i poslodavaca u prošloj nedelji.

Rukovodstvo kompanija “Eaton Electric“, “Robert Bosch”, “Albon”, “Agena Technology“ iskazali su veliko zadovoljsto što je direktor NSZ - Filijale Sremska Mitrovica, Todor Kuzmančević inicirao ove sastanke.

Tom prilikom Todor Kuzmančević je detaljno upoznao menadžmet navedenih firmi sa programima mera aktivne politike zapošljavanja, posebno je stavio akcenat na one aktivnosti i programe koje mogu biti od najvećeg značaja prilikom zapošljavanja novih radnika, selekcija lica, psihološko testiranje, obuke za poznatog poslodavca.

Prednosti koje poslodavci imaju registracijom na sajt NSZ predstavila je Biljana Jakovljević šef posredovanja u filijali. Poslodavci su dobili detaljna uputstva o načinu registracije, postavljanje oglasa, pretrage baze CV-a, i izjasnili se da će ubuduće svakako koristiti ovu uslugu, što će im omogućiti brži i kvalitetniji odabir potrebnih kadrova.

Ovu su prvi sastanci u nizu planiranih u narednom periodu, u cilju bolje informisanosti poslodavaca.