Дoгађаjи

09.03.2015.

Корак ближе послу

Филијала НСЗ Косовска Митровица је након успешно завршене обуке „Производња садног материјала у пластеницима“ организовала свечану доделу сертификата. Полазећи од информација добијених истраживањем, да се све више домаћинстава опредељује за узгој поврћа у пластеницима и да бављење пољопривредном производњом може бити сигуран извор прихода за породицу, организована је ова врста обуке.

Полазницима је сертификате уручила Татјана Аврамовић, организаторка образовања одраслих у Филијали Косовска Митровица.

„Путем ових обука стичу се знања која су применљива у пракси, па стога верујем да ћете захваљујући новим вештинама бити конкурентнији на тржишту рада и брже доћи до посла“, рекла је Татјана Аврамовић.

Обуку је професионално и стручно водио сертификовани предавач Зоран Милосављевић, из Пољопривредне стручне службе. Уз теоријску наставу, посебан акценат је стављен на практичан рад у пластенику. Милосављевић се захвалио Националној служби за запошљавање и полазницима који су професионално прихватили обавезе и активно учествовали у раду.

,,Обуке овакве врсте требало би чешће организовати, зато што се становништво на овом подручју све више опредељује за бављење пољопривредном производњом. Обука је заиста квалитетно организована и верујем да су полазници добили све потребне информације о производњи садног материјала у пластеницима“, истакао је Милосављевић.

„Током обуке сам заиста много научио о садном материјалу и раду у пластенику. Сигуран сам да ће ми овај сертификат помоћи да лакше дођем до посла. Већ сам размишљао о томе да започнем узгој поврћа у пластенику, а сада сам корак ближе остварењу тог плана“, рекао је Вукић Виријевић, један од полазника.

У обуку која је трајала два месеца било је укључено 5 лица са евиденције НСЗ, сви дугорочно незапослени. Извођач обуке била је Агенција за образовање „Академија“ из Чачка.