Дoгађаjи

27.10.2022.

Крагујевачки сајам запошљавања понудио 350 радних места

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање организовала је сајам запошљавања, 26. октобра у просторијама Црвеног крста, на коме је 15 послодаваца исказало потребу за запошљавањем преко 350 нових радника.

Највише слободних послова било је за раднике машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме (бравари, алатничари, заваривачи, оператери на CNC машинама, дипломирани машински инжењери различитих смерова). У понуди су била  и радна места за магационере, оператере у производњи, куваре, дипломиране економисте.

Незапослени крагујевчани имали су прилику да на сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која су понудили Ником Доо,Trigano prikolice, Yanfeng, Леони из Краљева, Форма идеале, Wacker Neuson, AMM Manufacturing,Trigo Serbia, Rollo doors, TPV Šumadija, Zastava Tervo, ХТД Шумарице,Трнава промет WKG doo и Fortaco.

Послодавци су током трајања сајма разговорали са потенцијалним кандитатима и информисали се о свим програмима и мерама које спроводи Национална служба за запошљавање.

Јесењи сајам запошљавања је други овогодишњи сајам који организује филијала Крагујевац. На првом, који је организован у марту, учествовало је 30 послодаваца који су понудили преко  800 слободних радних места.

Тренутно се на евиденцији незапослених у Крагујевцу налази 14.471 лице, док је у Шумадијском округу евидентирано 22.837, што је значајно смањење броја незапослених у односу на исти период прошле године.Тада је на евиденцији незапослених у Крагујевцу било 15.671 лице а у Шумадијском округу 24.888 лица.