Дoгађаjи

22.11.2013.

Локална мрежа у борби против трговине људима

U Filijali Kraljevo NSZ nedavno je održana dvočasovna informativna radionica ''Lokalna mreža u borbi protiv trgovine ljudima'', sa ciljem prevencije trgovine ljudima i podizanja nivoa društvene svesti o ovom problemu. Radionici su prisustvovali nezaposleni sa evidencije i zaposleni u Filijali Kraljevo.

Centar za socijalni rad je koordinator lokalne mreže, koja će biti osnov za unapređenje lokalnog odgovora na trgovinu ljudima i umrežavanje aktera koji rade u sferi zaštite osetljivih grupa. Sonja Jaćović, predstavnica Centra, govorila je o značaju potpisivanja Memoranduma o saradnji između članica lokalne mreže u borbi protiv trgovine ljudima, u julu ove godine.

Edukatori su bili tražioci zaposlenja - diplomirani psiholozi, koji su uspešno završili seminar za edukatore pri Crvenom krstu Kraljeva. Oni su na inicijativu Filijale Kraljevo upućeni na seminar, u cilju sticanja posebnih znanja iz oblasti edukacije o prevenciji u borbi protiv trgovine ljudima, kako bi bili angažovani kao volonteri u Crvenom krstu Kraljeva.