Дoгађаjи

26.10.2012.

Међународна сарадња

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Subotica, u saradnji sa Otvorenim univerzitetom iz Subotice i u partnerstvu sa tri organizacije koje se bave zapošljavanjem, regionalnim razvojem, edukacijom i usavršavanjem odraslih iz Mađarske, realizuje projekat pod nazivom Cross Border Business Advisor Network (Advisor Net), u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija.

Aktivnosti vezane za ovaj projekat odvijaju se u okviru „Student" („Učenik") podprograma, gde je planirano sprovođenje Info dana, treninga za karijerne savetnike i treninga za učenike. Akcenat je na povećanju šanse za zapošljavanje mladih i obučavanje takozvanih ''savetnika za karijeru" iz redova pedagoga i psihologa u srednjoj školi. Usmeravanjem karijere smanjiće se broj nezaposlenih mladih uzrasta od 18 do 30 godina.

Učešće u ovom programu uzeće četiri srednje škole iz Subotice: Tehnička škola ,,Ivan Sarić", Hemijsko-tehnološka srednja škola ,,Lazar Nešić", Ekonomska srednja škola ,,Bosa Milićević" i Politehnička škola. U periodu od 22. oktobra do 24. oktobra 2012. godine održani su Info dani u ovim školama za učenike i profesore. Učenicima je predstavljen program, kao i ceo projekat. Srednjoškolci su pokazali veliku zainteresovanost za učešće u ovom programu.

Predstoji održavanje treninga za karijerne savetnike, planirano za početak novembra.