Дoгађаjи

28.02.2022.

Млади у Врању и Владичином хану информисани о радним праксама

У циљу промоције пројекта “Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“, врањска филијала Национлне службе за запошљавање је у сарадњи са омладинским радником Марком Младеновићем одржала током фебруара састанке групног информисања младих људи у Владичином Хану и Врању.

Први састанак групног информисања одржан је 14. фебруара у просторијама Општине Владичин Хан и на њему је присуствовало око 15 младих, док је други састанак био организован 24. фебруара у просторијама Филијале Врање НСЗ уз учешће око 25 младих.

Том приликом су млади који припадају НЕЕТ категорији, односно који се не школују, не обучавају, нити су запослени, а стекли су средњи, виши или високи степен стручне спреме, добили од омладинског радника ближе информације о самом програму радне праксе, о платформи “Бирам успех”, као и о начину на који се треба пријавити путем наведене онлајн платформе.

Саветница за запошљавање особа са инвалидитетом у врањској филијали НСЗ Весна Станојковић информисала је младе о начину пријављивања на евиденцију Националне службе, као и о услугама и мерама намењеним подстицању запошљавања.

Млади су током презентација показали изузетно интересовање, а постављали су и конкретна питања у вези са начином пријављивања путем онлајн платформе, на која су добили адекватне одговоре и стручну подршку од стране омладинског радника.