Дoгађаjи

01.12.2022.

На чукаричком сајму запошљавања преко 1.000 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Чукарица организовала је сајам запошљавања на коме је 40 послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 1.000 радника. На сајму који је одржан 30. новембра у простору општине, највише слободних послова понуђено је за ИТ, електро и машинске инжењере, дипломирани фармацеуте, фармацеутске техничаре, медицинске сестре, возаче, браваре и раднике обезбеђења.

Велики  број незапослених који су посетили сајам, послове су могли да пронађу на  штандовима Галенике, Nestle Adriatic S, Lidl Srbija KD, Дома за смештај старих лица „Андреа“, Телекома Србија ад. Delhaize Srbija doo Београд и других, које су обишли директор Филијале за град Београд Кенан Хајдаревић и руководилац Службе Чукарица Татјана Мијушковић.

„Ово је двадесети сајам који организујемо у сарадњи са Филијалом за град Београд НСЗ на Чукарици. Захвалан сам на тој сарадњи и надам се да ће се наставити, јер нам је веома важно да нашим грађанима, који траже запослење, омогућимо да се информишу на овај начин“ рекао је председник ГО Чукарица Срђан Коларић.

Заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић, истакао је важност сарадње са градским општинама посебно са Општином  Чукарица, када је у питању политика запошљавања. 

„Желим да напоменем да су у току програми за подстицање  запошљавања особа са инвалидитетом који трају до краја године. Позивам све заинтересоване послодавце  да се укључе у програме јер нас следеће године очекују нови јавни позиви. Драго ми је да је овај сајам изузетно посећен, како од стране послодаваца који су дошли да понуде слободна радна места, тако и од заинтересованих кандидата који траже запослење или желе да га промене. На штанду Националне службе за запошљавање, наше колегинице ће сва заинтересована лица упутити и пружити неопходну помоћ око састављања биографије, и дати савете како да се припреме за разговор са будућим послодавцима и попуне упитнике“, поручио је Кнежевић.

Из компаније COFICAB d.o.o чија делатност је производњa и продајa електричних жица и каблова за аутомобилску индустрију, кућне апарате, медицинске и индустријске примене, кажу да годинама сарађују са НСЗ и да се радо одазивају сваком позиву за учешће на сајмовима запошљавања.

„Захваљујући учешћу на сајмовима НСЗ  запослили смо одређени број потребних радника. Планирамо проширење производње, зато смо данас овде, да се представимо и да разговарамо са заинтересовани кандидатима“,  поручили су из компаније.

„Конкурисала сам за помоћног радника у кухињи и продавца у малопродаји, јер сам завршила трогодишњу трговачку школу. Што се тиче Националне службе за запошљавање могу да кажем само речи хвале и надам се да ће ми данас помоћи да лакше и брже дођем до запослења“, казала је једна од  посетилаца сајма, која је своју пријаву за посао предала на штанду компаније SCB доо.