Дoгађаjи

28.04.2023.

На лозничком Сајму запошљавања тражено 300 радника

Филијала Лозница Националне службе за запошљавање је у Спортском центру ,,Лагатор“, 26. априла одржала први овогодишњи Сајам запошљавања и образовања.

На сајму је учествовао 21 послодавац са поребом запошљавања преко 300 нових радника. Међу послодавцима су биле и три велике иностране компаније - Adient, Minth и Vally, које су желеле да ангажују највећи број радника, пре свега за послове у производњи, али и кандидате машинске и електро струке.

Кадровске потребе домаћих послодаваца претежно су биле усмерене ка проналажењу радника у области угоститељства и трговине.

Из филијале НСЗ на сајам је упућено око 1.200 незапослених Лозничана, сходно чему је и евидентирана велика посећеност.

У сарадњи са четири средње школе, НСЗ је истовремено организовала и Сајам образовања, односно ,,Дан отворених врата“, током којег су школе презентовале своје образовне смерове и профиле занимања.

С тим у вези, организован је и долазак на сајам ученика осмих разреда основних школа, који су на овај начин могли да прикупе све битне информације важне за избор даљег школоваља и усавршавања за посао којим ће се бавити у животу.

Средње школе су такође организовале долазак својих ђака завршних разреда, како би их упознале са потражњом на тржишту рада и могућношћу запослења по завршетку школовања.

Као партнер манифестације, Регионална развојна агенција је презентовала своје програме и мере помоћи привреди за 2023. годину, а своје програме за олакшице у запошљавању је представила и лозничка Филијала НСЗ.