Дoгађаjи

02.03.2022.

На презентацији јавних позива НСЗ у Неготину 21 послодавац

Након успешно одржаног форума послодаваца у Бору, Филијала Бор Националне службе за запошљавање, у сарадњи са општином Неготин, организовала je 25.фебруара Форум послодаваца и у Неготину. Тим поводом се у великој сали општине окупио 21 представник послодаваца из приватног и јавног сектора који су имали прилику да чују о актуелним јавним позивима, мерама и услугама Националне службе за запошљавање које су им на располагању и које им могу омогућити значајне олакшице.

Поздравивши присутне, председник општине Неготин Владимир Величковић,  истакао је велики значај пружања подршке и послодавцима и незапосленима кроз мере активне политике запошљавања. Како је рекао  и општина Неготин, у сарадњи са НСЗ Филијалом Бор и самостално, тако већ низ година издваја одређена средства, пре свега за самозапошљавање и прогам стручне праксе. „Општина Неготин ради на подстицању развоја предузетништва, али сматрам да предузетнике треба подржати још интензивније“,казао је Величковић истакавши да свакоме ко себе види у приватном бизнису треба помоћи да започне или развије пословање. „Посебно ми је драго што су сви, осим једног послодавца, који су прошле године добили субвенције за самозапошљавање наставили да раде“, закључио је председник општине Неготин и пожелео присутним послодавцима пуно успеха у послу и повољне околности за запошљавање већег броја радника. 

Вршилац дужности директора Филијале Бор Лидија Начић изразила је задовољство великим бројем присутних послодаваца, који су се одазвали  позиву, како они који су већ користили програме и мере НСЗ, тако и нови послодавци и истакла: „Догађаји попут овог су, осим промовисања програма запошљавања, услуга и мера НСЗ, пре свега значајни за успостављање контаката са новим послодавцима, јачање већ успостављене сарадње, али и испитивање тржишта и потреба послодаваца“. 

Представници Одсека за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуку Филијале Бор су детаљно приказали јавне позива као и услугае и мере подршке на које послодавци могу да рачунају, са нагласком на финансијским подстицајима и мерама. У разговору након презентације послодавци су постављали додатна питања и тражили  упуства за начине конкурисања. 

Нада Лазић власница штампарије и књижаре „Алкана Трејд“ која која већ пар година уназад користи програме и мере НСЗ похвалила је сарадњу са Филијалом Бор НСЗ и иавела: „Користила сам програм стручне праксе где су се млади оспособљавали за рад, као и програм за запошљавање лица из категорије теже запошљивих а неке раднике смо и задржали у радном односу“.