Дoгађаjи

30.05.2023.

На прокупачком Сајму запошљавања тражено 150 радника

У просторијама Филијале Прокупље Националне службе за запошљавање 25. маја је одржан Сајам запошљавања, на којем је 12 послодаваца имало потребу за ангажовањем око 150 нових радника.

Неколико стотина незапослених посетилаца сајма имало је прилику да поразговара са представницима послодаваца, упозна се са фирмама и њиховим потребама, и конкурише за жељена радна места. Највише су били тражени  радници у аутоиндустрији и продавци, дипломирани машински и електро инжењери, административни радници, магационери...

Према речима вд директора Филијале Прокупље НСЗ Ане Ђорђевић, ово је први Сајам запошљавања у организацији те филијале у овој години, а у плану је одржавања још једног таквог догађаја.

- Сајмови запошљавања су место где се сусрећу послодавци и незапослена лица и прилика да се остваре директни контакти и конкурише за одређена радна места. Сајмови су такође и прилика да се послодавци боље упознају са активностима Националне службе за запошљавање и актуелним програмима, као и да на тај начин додатно развијамо већ изузетно добру сарадња - истакла је она. 

Менаџерка за људске ресурсе у компанији БизЛинк Тецхнологy СРБ Милица Трајковић је навела да су на сајму суграђанима представили 5 отворених радних позиција - за пројектно процесног инжењера, практиканта у људским ресурсима, практиканта у ланцу снабдевања и за 2 практиканта у инжењерингу.

- Понуде су намењене како за кандидате са искуством, тако и за младе људе који тек улазе у корпоративне воде. Кандидати који нису имали прилике да нас посете на сајму, своје радне биографије увек могу послати на нашу имејл адресу - поручује Трајковићева.

Једна од незапослених, која је у потрази за послом посетила Сајам запошљавања, била је и Зорка Ђурковић, која је истакла да је ова манифестација добра прилика за проналажење посла.

- На сајму сам нашла неколико занимљивих понуда и конкурисала сам на два места. Прво у компанији „Леони“ за радника у производњи, а друго за радно место продавца. Надам се да ће да ме позову јер ми је посао потребан и веома сам мотивисана за рад на овим радним позицијама.

У Филијали Прокупље НСЗ истовремено са Сајмом запошљавања одржана је и додела сертификата за 26 незапослених који су успешно завршили онлајн обуку за вођење пословних књига.

Иначе, на евиденцији прокупачке Филијале НСЗ тренутно је 4.326 акивних тражилаца запослења.