Дoгађаjи

26.04.2024.

На сајму у Новом Пазару више од 40 послодаваца

Филијала Нови Пазар Националне службе за запошљавање успешно је организовала Сајам запошљавања, 25. априла, у сали Дома омладине у Новом Пазару. На сајму су била присутна 42 послодавца која су огласила потребу за попуњавањем више од 200 слободних радних места. Сајам је био изузетно добро посећен, будући да је штандове компанија обишло око 1.500 незапослених.

Директор  новопазарске Филијале Фахрудин Ђекић је истакао да се сајмови, као мера активне политике запошљавања, из године у годину показују као изузетно успешни, а њихови позитивни ефекти имају дугорочно видљиве резултате који се огледају у отварању нових радних места.

- Широка је лепеза отворених радних места за све оне који су заинтересовани да раде и сигуран сам да ће на овом сајму свако наћи одговарајући посао за себе. Прошле године смо успешно организовали два сајма запошљавања, на којима је учествовало преко 2.000 лица. Од тог броја, 15 посто учесника сајма је пронашло посао. Ми од овог сајма, очекујемо још боље ефекте и то ћемо пратити у нарендом периоду - истакао је Ђекић.

Обраћајући се присутнима, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац је изразио задовољство изузетно добром организацијом догађаја од стране запослених у Националној служби, који је, како је рекао, до сада привукао највећи број квалитетних послодаваца. Он је послодавцима пожелео да што пре дођу до квалитетних радника, а незапосленима да врло брзо пронађу посао.

Након званичног обраћања, директор новопазарске Филијале НСЗ и градоначелник су, заједно са сарадницима, обишли штандове на којима су се представљали успешни новопазарски привредници. Том приликом су се упознали са њиховим кадровским потребама и плановима за наредни период. 

Иначе, сајам је представљао одличну прилику и да се послодавцима презентују актуелни јавни позиви и приближе све финансијске мере и подстицаји које НСЗ нуди како би подстакала запошљавање и побољшала целокупни привредни амбијент у Новом Пазару.