Дoгађаjи

28.04.2023.

На сајму у Пријепољу посла за 600 незапослених

У просторијама хотела “Парк” у Пријепољу 26. априла је одржан Сајам запошљавања у организацији Филијале Пријепоље Националне службе за запошљавање, на ком је учествовало 28 послодаваца са понудом од преко 170 слободних радних места.

Поред представника НСЗ и више од 600 незапослених који су посетили сајам у потрази за послом, догађају су присуствовали и представници локалне самоуправе - заменица председника Општине Пријепоље Самира Ћосовић, председник Скупштине општине Пријепоље Изудин Шантић, као и чланови Општинског већа.

Сајам је званично отворила директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић, која је том приликом истакла да је Сајам запошљавања одлична прилика да и послодавци и незапослени остваре заједнички циљ – радни ангажман који је у интересу и једних и других.

- Сајам запошљавања је прилика да незапослени оставе своје радне биографије код више послодавца истовремено, па чак и ако њихови радни профили нису тренутно тражени, и на тај начин омогуће себи потенцијални радни ангажман - истакла је директорка пријепољске Филијале НСЗ.

Обративши се учесницима сајма, заменица председника Општине је поручила да користи од организовања оваквог догађаја има и локална заједница, преко смањења броја незапослених.

Незапослени су на сајму имали прилику да обиђу штандове послодаваца који су радна места углавном нудили у услужном и занатском сектору, у текстилној индустрији, трговини, производњи  и администарцији. Они су код послодаваца остављали своје радне биографије (ЦВ), представљали им своје радне компетенције и информисали се о понуђеним радним местима и условима запошљавања.

По први пут на Сајму запошљавања у Пријепољу представила се и Војска Србије, са циљем промовисања Министарства одбране и војне службе, односно запошљавања професионалних војника. Хуманитарна организација “Дечје срце” из Београда промовисала је на овом догађају запошљавање особа за инвалидитетом (ОСИ).