Дoгађаjи

03.05.2023.

На сајму у Сокобањи понуђено преко 500 радних места

У организацији Испоставе Сокобања зајечерске Филијале Националне службе за запошлјаванје 28. априла је у хотелу Моравица одржан Сајам запошљавања, на ком је петнаестак фирми представило своју понуду слободних радних места.

Захваљујући послодавцима који послују у оквиру великих производних система и кинеским фирмама које послују у склопу компаније Зиђин у Бору, али и послодавцима са територије Општине Сокобања, на сајму је било понуђено преко петсто радних места.

Најтраженија занимања од стране великих компанија била су из области рударства: рудари, рударски техничари, инжењери рударства, механичари, возачи, машински и електротехничари, као и друга техничка занимања, док су остали послодавци тражили конобаре, шанкере, куваре, рецепционере, трговце и разне друге профиле. 

Сајму су присуствовали директор НСЗ Зоран Мартиновић, директор зајечарске Филијале НСЗ Душан Младеновић и председник Скупштине Сокобања Владан Петковић. Обраћајући се новинарима, они су изразили задовољство одазивом послодаваца и грађана, као и понудом слободних радних места.

Овогодишњи сајам запошљавања у Сокобањи потврдио је тенденцију пораста понуде слободних радних места, квалитетних послова и запошљавања, кажу у зајечарској Филијали НСЗ.