Дoгађаjи

23.05.2023.

На сајму у Сремској Митровици 22 фирме тражиле 500 радника

Први овогодишњи Сајам запошљавања у организацији Филијале Сремска Митровица Националне службе за запошљавање, окупио је 19. маја у Пословно-спортском центру „Пинки“ 22 послодаваца, који су имали потребу да запосле око 500 нових радника.

Највише су били тражени  радници за рад у прехрамбеној и аутоиндустрији, док су за друге послове били тражени кандидати различитих профила занимања, као што су: дипломирани машински инжењери, технолози, радници у производњи, радници машинске и електро струке, наставници разредне наставе, новинари-водитељи, административни радници, возачи, магационери, бравари, месари, заваривачи, ЦНЦ оператери, референти за информатику, виљушкаристи, столари...

- Сајам запошљавања представља катализатор за премошћавање јаза између оних који траже посао и послодаваца, отварајући значајне могуcћности за запошљавање и тако доприносећи смањењу стопе незапослености – рекла је Биљана Јаковљевић, начелница Одељења за посредовање у запошљавању у митровачкој Филијали НСЗ.

Отварању сајма присуствовао је и заменик градоначелнице Петар Самарџић који је рекао да Град Сремска Митровица већ годинама уназад активно ради на решавању проблема незапослености, због чега је тренутно стопа незапослености испод 3 процента. Он је поручио да се локална самоуправа на томе неће зауставити.

Послодавци, учесници сајма, су изразили задовољство због прилике да у директном контакту са незапосленима одаберу оне који највише одговарају потребама конкретних радних места. 

Процењује се да је на сајам дошло више од 800 тражилаца запослења, а манифестацију су посетили и ученици завршних разреда средњих стручних школа.