Дoгађаjи

25.09.2024.

На сајму у Врању 38 компанија тражило 440 радника

Филијала Врање Националне службе за запошљавање организовала је 20. септембра у својим просторијама други овогодишњи Сајам запошљавања на којем је 38 послодаваца из Врања, Владичиног Хана, Бујановца и Прешева огласило потребу за запошљавањем 440 нових радника.

Сајам је посетило око 1.500 незапослених, а највише слободних послова било је понуђено за позиције: оператер на линијама за аутоматску производњу, тапетар, столар, шивач, израђивач горњих делова обуће, механичар у производњи, механичар текстилних машина, вариоц, бравар, руковалац алатним машинама, помоћни пекар, продавац, менаџер, комерцијалиста, хемичар, технолог, индустријски инжењер, машински инжењер, возач теретног моторног возила, руковалац грађевинском механизацијом, електричар, саватник за животна осигурања и слично.

Штандове послодаваца обишли су министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и градоначелник Врања Слободан Миленковић са сарадницима.

- Врање је стратешки веома важан град за нашу државу и уверен сам да ће више стотина људи данас наћи ново радно место - поручио је министар Момировић који је том приликом разговарао и са представницима компанија и са незапосленима.

- Драго ми је да сам данас обишао Сајам запошљавања у Врању, а драго ми је и да домаће компаније које се баве дрвном производњом запошљавају нове људе, да се развијају и расту - истакао је Момировић.

Након обиласка, присутнима су се обратили и градоначелник Миленковић и директор врањске Филијале НСЗ Горан Живковић.

- На евиденцији за запошљавање у Врању има 4.750 незапослених лица. Међутим, локална самоуправа, у сарадњи са НСЗ ради на томе да се тај број додатно смањи - изјавио је градоначелник Миленковић.

Према речима директора Живковића, након сајма се очекује запошљавање око 60 до 70 посто незапослених посетилаца, што је негде око 300 људи.

Незапослени су на сајму били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају им своју радну биографију (ЦВ). На штанду Националне службе незапослени и послодавци могли су да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док је незапосленима била пружена помоћ и у писању радне биографије (ЦВ).