Дoгађаjи

19.05.2023.

На сајму запошљавања на Звездари 500 слободних радних места

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Звездара организовала је сајам запошљавања на коме је 28 послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 500 радника. На сајму који је одржан 17. маја у простору СЦ Олимп, највише слободних послова понуђено је области медицине (медицински техничари, лекари), трговине, финансија, угоститељства, послова животног и неживотног осигурања, физичко-техничког обезбеђења, из области грађевина, занатства (машин бравари, електричари).

„Ово је једанаести сајам запошљавања на овој општини који организујемо, и желим да кажем да Општина Звездара не излази у сусрет београдској филијали само када су сајмови у питању, већ заједно промовишемо и друге активне мере запошљавања. Прошле године општина је самостално финансирала јавне радове „ рекао је заменик директора Филијале за град Београд Синиша Кнежевић.
„Од 2015. године ГО Звездара сваке године усваја Локални акциони план запошљавања. Последњи ЛАПЗ  усвојен је за период 2021-2023 године“ , објаснио је он.

Кнежевић је навео да је проценат запошљавања на сајмовима, који су одржани у 2022. години у Београду, био 21,6%.
Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић истакао је добру дугогодишњу сарадњу са Националне службе за запошљавање, посебно са београдском филијалом. 

„ Градска Општина Звездара улаже напоре али и испуњава и обавезу да помогне незапосленим Звездарцима да дођу до посла, а сајмови запошљавања управо томе служе” рекао је Јеремић и истакао да ГО Звездара, поред Националне службе за запошљавање, сарађује и са другим домаћим и страним организацијама и кроз сарадњу са њима, али и преко својих јавних позива и конкурса, настоји да запосли што више Звездараца који немају посао.

Циљ сајма је успостављање непосредног контакта између послодаваца који имају потребу за запошљавањем радника и незапослених лица која активно траже посао, како би послодавци обезбедили адекватне кандидате, а незапослена лица пронашла одговарајуће запослење.

Национална служба за запошљавање организује и друге програме који омогућавају да још већи број незапослених лица нађе посао што доприноси смањењу броја незапослених у Београду.

Према великом броју посетилаца који су посетили Сајам и разговарали са представницима послодаваца Сајам запошљавања је оправдао очекивања организатора.
Сајам је отворио директор Спортског центра „ Олимп“  Иван Јовановић.