Дoгађаjи

14.12.2012.

На саjму запошљавања у Блацу понуђено 200 нових радних места

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje 13. decembra održan je Sajam zapošljavanja u holu Doma kulture Blace. Učešće na sajmu uzelo je 20 poslodavaca, koji su ponudili oko 200 novih radnih mesta.

Traženi su radnici različitih profila: doktori, ekonomisti, pravnici, konfekcionari, građevinski radnici, kao i radnici drugih struka.
Sajam su otvorili Predsednik Opštine Blace Radivoje Krstović i direktor Filijale Prokuplje Ivan Zečević i istakli da je u Blacu nezaposlenost veliki problem i da se nadaju da će bar deo sugrađana na ovom sajmu dobiti zaposlenje.

Na sajmu su bili predstavnici Više poslovne škole strukovnih studija koji su mladima na sajmu delili Informatore o upisu i studiranju i raznim smerovima koje nudi škola. Na sajmu su takođe bili predstavnici Kancelarije za mlade koji su delili brošure o štetnosti droge i nasilja.

Pažnju je privukao i štand mlade preduzetnice ‚‚Melani‚‚ koja je izložila proizvode koje je svojim rukama sašila i izvezla - narodne nošnje, šajkače i pokazala svoj neverovatan talenat. Inače ona je pokrenula svoj posao zahvaljujući sredstvima Nacionalne službe za samozapošljavanje, a sada je uspešna preduzetnica koja planira da zaposli još ljudi.

Veliko interesovanje je postojalo za dve novootvorene firme ,,TOTAL PELLET‚‚ i ‚‚MASTER MILK‚‚ i tu je bilo najviše lica koje je predalo svoje CV-e i obavilo razgovore sa poslodavcima tako da će već sledeće nedelje lica biti pozvani na razgovor za posao.
Takođe, na samom ulazu bili su predstavnici Doma zdravlja gde su svi mogli da provere nivo šećera u krvi, trigliceride, holesterol i krvni pritisak i da urade analize za 3 minuta.