Дoгађаjи

03.10.2024.

На Сајму запошљавања у Новој Пазови 250 радних места

На другом овогодишњем Сајму запошљавања у организацији Филијале Сремска Митровица Националне службе за запошљавање, одржаном 27. септембра у Комплексу Спортско рекреативних базена у Новој Пазови, 13 послодаваца је понудило више од 250 слободних радних места.

Највише су били тражени  радници III и IV степена стручне спреме било ког занимања, попут оператера у производњи, оператера у логистици, али и радници на другим различитим позицијама. Тако су посао могли да нађу и магационери, електричари, механичари, виљушкаристи,  менаџери производње, пакери,  административни радници,  возачи  теретних  возила...

Обраћајући се учесницима сајма, вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица НСЗ Маријана Грабић је нагласила да је Филијала у току ове године имала велики број активних програма намењених за субвенционисано запошљавање, као и да је у оквиру  пилот пројекта „Гаранција за младе“, у складу са опредељеним средствима, такође реализовала велики број програма запошљавања.

На услузи незапосленима  и привредним субјектима  били су службеници митровачке Филијале НСЗ који су заинтересованима пружали све потребне информације о актуелним програмима подстицања запошљавања.

Процењује се да је сајам посетило више од 850 тражилаца запослења.