Дoгађаjи

02.06.2023.

На Сајму запошљавања у Панчеву понуђено 290 радних места

На градском корзоу у Панчеву 1. јуна је одржан Сајам запошљавања у организацији панчевачке Филијале НСЗ и Градске управе, на ком су 34 послодавца понудила 290 слободних радних места за раднике различитих занимања и нивоа квалификација. Догађај је у потрази за запослењем посетило неколико стотина незапослених Панчеваца.

Сајам су званично отворили в.д. директора Филијале Панчево НСЗ Јелена Шиник и градски већник за рад, запошљавање и социјалну политику Миленко Чучковић, који су истакли значај организовања оваквих манифестација.

- Град Панчево у оквиру локалног акционог плана запошљавања спроводи укупно 13 мера, а једна од њих је и Сајам запошљавања. У овој години је из буџета издвојено 13.5 милиона динара за ове намене, а поред сајма, Град ће спровести и друге мере као што је самозапошљавање, где годину дана пратимо наше кориснике кроз финансијско и правно саветовање – рекао је Чучковић.

Према речима вд директора Филијале Панчево НСЗ Јелене Шиник, Сајам запошљавања је само део активних мера које сваке године спроводи Национална служба, а у које је у овој години до сада укључено 190 незапослених. Она је објаснила да је у Панчеву веома велико интересовање за програме самозапошљавања, запошљавања лица из категорија теже запошљивих, као и за стручну праксу, и поручила да са Градском управом већ годинама НСЗ има одличну сарадњу, између осталог и на реализацији оваквих догађаја.

Поред послодаваца, на сајму су се као гости представили Привредна комора, Удружење занатлија и предузетника и пројекат „Одскочна даска“, који спроводи Град Панчево у партнерству са локалним Центром за социјални рад и Друштвом за унапређење положаја вулнерабилних друштвених група.

Понуда и на овогодишњем панчевачком Сајму запошљавања је била шаролика, те су посао могли да нађу возачи камиона, агенти теренске продаје, курири, магационери, монтери грејања и вентилације, дипломирани ветеринари, оператери у производњи, али и машински инжењери, машински техничари, архитекте, продавци и многи други.

На  штанду НСЗ сви заинтересовани су могли да добију одговоре на питања о услугама и актуелним програмима запошљавања, као и стручне савете у писању радне биографије (ЦВ).