Дoгађаjи

12.05.2023.

На Сајму запошљавања у Сјеници 150 слободних послова

У хотелу “Лане” у Сјеници 11. маја је одржан Сајам запошљавања, у организацији Испоставе Сјеница пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање.

Око 150 слободних радних места понудила су 22 послодавца, који су имали потребу за запошљавањем шивача, конфекционара, кувара, угоститеља, ветеринарских техничара, административних радника, економиста...

Догађај је посетило око 400 незапослених лица, који су имали прилику да се информишу о понуђеним радним местима, оставе послодавцима своје радне биографије и непосредно се упознају са условима рада на понуђеним позицијама.

Обративши се окупљеним послодавцима и незапосленим суграђанима, директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић је указала на значај Сајма запошљавања као једне од мера активне политике запошљавања, која послодавцима омогућава да искажу, како тренутне, тако и потенцијалне потребе за кадровима, док незапосленима омогућава да се директно информишу код више послодаваца о понуђеним радним местима и уједно конкуришу за посао.

Хајдаревићева је истакла да су се сајмови запошљавања до сада показали као једна од најефикаснијих мера које на тржишту рада спроводи Национална служба за запошљавање.