Дoгађаjи

23.05.2013.

Незапосленим Зрењанинцима понуђена 182 радна места

Na Sajmu zapošljavanja, održanom danas u zrenjaninskoj hali "Medison", nezaposlenima kojih je više od 19.000 u srednjobanatskom okrugu, 20 poslodavaca ponudilo je 182 radna mesta.

Najviše radnika traženo je za rad u pogonima italijanskog Fulgara (40), a potrebu za radnicima iskazali su i preduzeća Gece, Mecaplast, Dijamant, Drekslmajer, kao i Gomeks, Impel, Delta Generali i drugi.

Među traženim profilima bili su PR menadžeri, automehaničari, autoelektričari, komercijalisti, diplomirani pravnici i inženjeri mašinstva, profesori nemačkog i engleskog jezika, zatim strukovni vaspitač, savetnici u osiguranju, kao i vozač i prodavac.

Sajam je održan u organizaciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), lokalne samouprave i Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Otvarajući sajam, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić je istakao zadovoljstvo što se sajam u Zrenjaninu redovno održava i što je do sada na taj način na prethodnih 15 sajmova do posla došlo više od 2.600 lica. "Nadam se da ćemo za šest meseci, kada se opet bude organizovao sajam, moći da zaposlimo više stotina ljudi. Gradska uprava je rešila ozbiljnije da se pozabavi ovim, najvećim, problemom i u budžetu za ovu godinu odvojeno je 15 miliona dinara za aktivno zapošljavanje, za pripravnike i javne radove", rekao je on. Kako je naglasio, uskoro se očekuju i nova zapošljavanja jer će, investitori krenuti da grade fabrike i pogone u Zrenjaninu što će stvoriti mogućnosti za zapošljavanje hiljade Zrenjaninaca.

Direktor NSZ filijale Zrenjanin, Pero Knežević je rekao da je današnji sajam, uprkos ekonomskoj krizi, dokaz da za najupornije i najaktivnije postoji šansa za zaposlenje.