Дoгађаjи

15.04.2024.

Нишки привредници информисани о јавним позивима НСЗ за 2024. годину

У сарадњи са Регионалном привредном комором Ниша, представници Филијале Ниш Националне службе за запошљавање одржали су 12. априла презентацију програма и мера активне политике запошљавања предвиђених програмом рада за 2024. годину, као и презентацију раније расписаних Јавних позива из пилот Пројекта „Гаранција за младе“.

Привреднике је у име Коморе поздравио директор Александар Милићевић и том приликом нагласио значај дугогодишње добре сарадње са Националном службом за запошљавање, која је, нагласио је, допринела повећаном задовољству послодаваца.

Актуелне програме запошљавања послодавцима је представио директор нишке Филијале НСЗ Бобан Матић. Он их је информисао о програмима Националне службе за запошљавање који се односе на самозапошљавање, приправништво и стручну праксу, субвенционисано запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих, програме обука и друге видове подршке. Како је истакао, и ове године су издвојена значајна средства за подстицаје при запошљавању незапослених, а приоритет приликом укључивања у програме и мере АПЗ-а имаће лица из категорије теже запошљивих, као и особе са инвалидитетом (ОСИ).

Презентацији јавних позива присуствовао је велики број послодаваца који су позвани да конкуришу и искористе актуелне програме и мере, како финансијске, тако и информативно – саветодавне услуге, а све у циљу повећања запослености суграђана.

Привредници који су већ користили прогаме НСЗ, али и нови који су присуствовали презентацији, показали су велико интересовање за укључење у програме и мере и нису крили задовољство што су имали прилику да буду детаљно упознати са свим информацијама које су важне за пословање и решење кадровских питања.

- Презентацији програма присуствујемо како би видели на који начин можемо и ове године да остватимо сарадњу у делу коришћења субвенција за запошљавање радника, пошто у наредном периоду имамо у плану запошљавање педесетак радника у конфекцији - објаснио је Дејан Јахић, референт за људске ресурсе компаније Бенетон СРБ у Нишу, истакавши том приликом константну добру сарадњу који имају са Филијалом Ниш НСЗ.

- Субвенције Националне службе за запошљавање користимо сваке године. Сада имамо у плану запошљавање десетак радника на пословима конобара, собарице, кувара. Квалификација радника није битна, јер у току рада све може да се савлада - поручила је Ана Милошевић, представница хотела Тами трејд из Ниша.