Дoгађаjи

01.10.2015.

Нова шанса за посао

На сајму 19 послодаваца тражило 90 радника различитих профила

Други овогодишњи сајам запошљавања у Моравичком округу одржан је 29. септембра, у Горњем Милановцу. У просторијама Галерије Културног центра, 19 послодаваца са овог подручја тражило је 90 нових радника различитих профила. Прилику су добили: дипломирани хемијски технолози, електроинжењери, машински инжењери, као и машинбравари, вариоци, сарадници у осигурању, итд. Најпосећенији су били штандови компанија: „Таково“, „Металац“, „Типопластика“, „Звезда - Хелиос“, „Дак комерц“, „Фока“.

Манифестацију је отворио Милисав Мирковић, председник општине Горњи Милановац, који је истакао улогу и значај локалних самоуправа у смањењу незапослености и позвао све привреднике да се укључе у решавање овог проблема.

Директор НСЗ Филијале Чачак Саша Обрадовић указао је да је сајам запошљавања шанса за послодавце да дођу до квалитетних кадрова, а за незапослена лица да дођу до одговарајућег посла.

Општина Горњи Милановац је од 2011. године укључена у реализацију програма и мера Локалног акционог плана запошљавања. Ове године је из свог буџета издвојила 10 милиона динара за реализацију пројеката јавних радова, стручне праксе, самозапошљавања и субвенционисања отварања нових радних места. Национална служба за запошљавање учествује у реализацији програма стручне праксе и самозапошљавања у општини Горњи Милановац са средствима у износу од око 2 милиона динара.