Дoгађаjи

19.10.2022.

Нова запошљавања у Сомбору

У свечаној сали скупштине Града Сомбора 18.октобра уручени су уговори о додели субвенција за самозапошљавање 27 нових предузетника и за запошљавање 18 незапослених из категорије теже запошљивих лица.

На основу споразума између Националне службе за запошљавање и Града Сомбора о реализацији програма и мера активне политике запошљавања удружена су средства у укупном износу  од 11,7 милиона динара којима су финансирана ова запошљавања. 

Уговоре су уручили градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелница програма запошљавања Филијале Сомбор, Националне службе за запошљавање Свјетлана Нешић. 

Овом приликом градоначелник Сомбора је нагласио да је ово део добрих мера за повећање запослености на територији града Сомбора: „Приоритет свих нас који управљамо Градом Сомбором су свакако нова радна места и зато ми је изузетно драго да данас, у сарадњи са Националном службом за запошљавање додељујемо уговоре за запошљавање 45 наших суграђана“.

Локалним акционим планом запошљавања у току ове године обухваћени су и јавни радови на којима је на територији Сомбора ангажовано 27 незапослених лица на период од 6 месеци. За ове радове Град Сомбор је издвојио 9 милиона динара уз техничку подршку Националне службе.