Дoгађаjи

29.12.2014.

Нова знања

У Филијали Лозница свечано су уручени сертификати полазницима основне информатичке обуке за особе са инвалидитетом. Обуку је похађало пет незапослених са евиденције лозничке филијале НСЗ, а стечена знања обухватају рад у оперативном систему Windows, интернет комуникацију, коришћење програма за обраду текста - MS Word, за табеларне калкулације - MS Excel и презентације - MS Power Point.

Обуку је организовала Национална служба за запошљавање. Часови су одржавани у пословном простору Високе пословне школе у Лозници, у извођењу Агенције за образовање „Академија“ из Чачка. Предавач Зоран Филиповић, проф. информатике, успешно је пренео полазницима знање из области рачунарства, те су сви положили завршни испит и стекли услов за добијање међународно признатог сертификата - ECDL START, који ће им обезбедити предност при запошљавању.

Сертификате је полазницима уручила Тијана Јосић, директорка Филијале Лозница НСЗ, и том приликом истакла да ће стечена знања и вештине полазницима пружити прилику да се даље усавршавају и на тај начин боље интегришу на тржишту рада.