Вести

28.02.2013.

Нови инжењери на своjим радним местима

U toku meseca februara u kompaniju “Prva petoletka” primljeno je šest diplomiranih mašinskih inženjera, koji su se nalazili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku. Novi inženjeri počeli su da rade u fabrikama PPT Cilindri, PPT Kočna tehnika, PPT Industrijska pneumatika i PPT Hidraulika.

„Na osnovu dogovora kompanije, Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave svi mladi diplomirani mašinski inženjeri sa teritorije Trstenika, koji su fakultet završili na državnom fakultetu, naći će posao u kompaniji. Ovog meseca smo primili njih šest i na osnovu daljih potreba i zahteva fabrika, a na osnovu evidencije NSZ, sigurno ćemo u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem. Pri kraju smo pregovora sa mnogim inostranim partnerima, tako da očekujemo proširenje poslova i novi stručnjci će nam sigurno biti potrebni“, rekao je generalni direktor kompanije Ljubisav Panić.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić zadovoljan je saradnjom sa kompanijom i NSZ-om: „Ovo je pravi primer saradnje jednog privrednog subjekta i NSZ. Ovo je takođe dobar pokazatelj da je saradnja lokalne samouprave i „Petoletke“ na maksimalnom nivou i to je garant da imamo zajednički cilj, a to je da kompanija stane na zdrave noge i nastavi da uspešno posluje kao veliki gigant. S obzirom da je interesovanje stranih kompanija za „Petoletku“ iz dana u dan sve veće, duboko verujem da ćemo uspeti u našim zajedničkim planovima. Lokalna samouprava uvek će pomoći mladim ljudima da se zaposle u svom gradu, jer to je jedan od ciljeva rukovodstva naše opštine-da se mladi intelektualci vrate i zaposle u svom gradu.“

Novi mašinski inženjeri zahvalni su na pruženoj prilici i mogućnosti da se zaposle u svom rodnom gradu: „Školovao sam se da bih nakon završenog fakulteta mogao da radim u „Prvoj petoletki” i evo sada sam i počeo. Kolege su me jako dobro primile, pokazuju mi kako se sprovode procesi u njihovim sektorima. U jednoj ovakvoj kompaniji mogu puno da naučim i da se stručno usavršavam, a uz to i da doprinesem razvoju kompanije. Moji roditelji su radili u ovoj fabrici, tako da sada na neki način nastavljamo porodičnu tradiciju”, rekao nam je jedan od primljenih inženjera.

Izvor: Pravda