Дoгађаjи

17.07.2014.

НСЗ на ЕXИТ-у 2014

Национална служба за запошљавање (НСЗ) представила се на музичком фестивалу EXIT 2014 на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, од 10. до 14. јула ове године. На функционално опремљеном штанду НСЗ, Града Новог Сада и Центра за социјали рад града Новог Сада за посетиоце је припремљен разнолики информативни и промотивни материјал. Сви заинтересовани су били у могућности да се кроз директну комуникацију са представницима НСЗ информишу о актуелној понуди слободних радних места и свим услугама НСЗ, као и да претражују Интернет.

Посебно место у представљању НСЗ на фестивалу ЕXIТ 2014 имали су едукативни квизови осмишљени у складу са досадашњим позитивним искуствима у раду са младима. Првог дана фестивала одржан је квиз на тему „Како написати CV?”, а другог „Вербална и невербална комуникација“. Тема квиза који је одржан трећег дана манифестације била је „Како управљати временом?“, док је четвртог дана фестивала EXIT квиз „Како управљати стресом?“ изазвао највеће интересовање посетилаца. На едукативним квизовима учесници су имали прилику да на занимљив и забаван начин стекну и усаврше корисне вештине и знања која је могуће применити, како приликом активног тражења посла, тако и у животу. Концепција квизова подразумевала је да учесници након сваког одговора добијају и шире информације о области коју питање покрива.

Представницима НСЗ на штанду најчешће су постављана питања у вези са подршком у проналажењу посла, професионалном оријентацијом и планирањем каријере, о едукативним квизовима НСЗ, подстицајима самозапошљавању, проблему усклађивања уписне политике образовних институција и потреба на тржишту рада и улози НСЗ у његовом решавању.

Представљање НСЗ на фестивалу EXIT 2014 у складу је са новим, енергичнијим приступом корисницима услуга, који се примењује како би се повећало запошљавање у Републици Србији. Активним приступом НСЗ настоји да своју делатност приближи потенцијалним и актуелним корисницима и утиче на веће интересовање за коришћење програма намењених подстицању запошљавања.