Дoгађаjи

04.11.2013.

НСЗ на саjму привреде у Параћину

Filijala Jagodina Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je Sajam zapošljavanja u okviru XVI Međunarodnog sajma privrede, 1. novembra, u Hali sportova, u Paraćinu. Na Sajmu privrede, od 31. oktobra do 2. novembra, NSZ je i ove godine tradicionalno učestvovala, predstavljajući svoje aktivnosti i usluge nezaposlenim sugrađanima i poslodavcima.

Tokom prvog dana Sajma privrede, na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje posetioci su mogli da se informišu o svim uslugama koje NSZ pruža korisnicima. Istog dana organizovan je i okrugli sto na temu ''Razvoj socijalnog preduzetništva''. Među učesnicima skupa su bili predstavnici Gradskog centra za socijalno preduzetništvo iz Beograda, Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga, kao i paraćinska udruženja: Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu, Savez slepih, Centar OSI za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, uz podršku predstavnika Opštine Paraćin i Lokalnog saveta za zapošljavanje, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Centra za socijalni rad.

Drugog dana Sajma privrede, 1. novembra, NSZ je organizovala Sajam zapošljavanja, na kome je učestvovalo 18 poslodavaca iz Paraćina i drugih gradova Pomoravskog okruga: Euro lin, Gala, Polet, Transkop, Aleksandar, Dinamik, Mlekara Klas Arsić, Potočac i dr. Ponuđeno je preko 50 slobodnih radnih mesta za radnike različitih zanimanja i stepena obrazovanja (diplomirani saobraćajni inženjer, diplomirani pravnik, komercijalista, saobraćajni tehničar, prehrambeni tehničar, mesar, auto-mehaničar, vozač, konobar, kuvar, prodavac...).

U subotu, 2. novembra, na štandu NSZ savetnici su pružali stručnu pomoć svim zainteresovanim posetiocima koji imaju preduzetničke ideje i žele da pokrenu privatni posao. Preduzetnici koji su već koristili subvencije NSZ za samozapošljavanje predstavili su tom prilikom svoje proizvode i usluge i preneli svoja poslovna iskustva zainteresovanim posetiocima.