Дoгађаjи

25.09.2015.

Од 90 запослених 85 жена

Италијанска компанија ALM Nonwoven Manufacturing је 21. септембра у Панчеву отворила нови погон за производњу стерилне одеће за једнократну употребу, намењене за чисте собе у фармацеутској индустрији и болничким операционим салама.

Генерални директор Мауро Лодора представио је нови погон, који је омогућио и отварање нових 20 радних места. Отварању су присуствовали градоначелник Панчева Саша Павлов, представници Регионалне привредне коморе, Српско-италијанске коморе привредника, италијанске амбасаде, Банке „Интеза“, као и директор Филијале Панчево НСЗ Ђорђе Лукач и саветница за запошљавање Гордана Матовић.

Компанија је производне погоне у Панчеву отворила 2012. године. У питању је породична фирма која континуирано ради на свом развоју. Од тренутно 90 запослених, чак 85 су жене.

„Продаја комплетног производног програма обезбеђена је у Италији и земљама ЕУ. Наши производи су специфични, јер су намењени коришћењу у просторијама у којима се производе храна и лекови. Бићемо друга фирма у Европи која се бави производњом такве одеће. На тржишту постоји велика потреба за оваквим производима, тако да планирамо да ширимо посао и запослимо још људи“, казао је на отварању Мауро Лодора.

АЛМ од почетка интензивно сарађује са Филијалом Панчево НСЗ кроз разне субвенције и програме запошљавања. Користили су програм новог запошљавања, субвенције по Закону о доприносима за обавезно социјално осигурање, а ове године и програм стручне праксе ради стицања практичних знања и вештина, као и субвенције за запошљавање особа са инвалидитетом.