Дoгађаjи

28.10.2014.

Одлуке и уговори

У Филијали Јагодина НСЗ представљени су програми и мере активне политике запошљавања и додељене одлуке и уговори корисницима АПЗ за 2014. годину.

Промоцији су присуствовали корисници програма самозапошљавања и стручне праксе за ОСИ, извођачи јавних радова са подручја Поморавског округа на којима ће бити ангажоване особе са инвалидитетом и извођачи функционалног основног образовања одраслих из општина Рековац, Параћин и Свилајнац. О активним мерама говорили су директор Филијале Јагодина Борис Стојанов и сараднице Оливера Ђорђевић, руководилац Групе за развој предузетништва и програме запошљавања и Наташа Ђорђевић Маљковић, организатор образовања одраслих.

Том приликом додељене су одлуке и уговори корисницима АПЗ за 2014. годину. По програму самозапошљавања донете су одлуке за 22 незапослена лица са подручја општина Јагодина, Параћин, Ћуприја, Свилајнац, Рековац и Деспотовац, међу којима су три особе са инвалидитетом. Уз финансијску подршку Националне службе за запошљавање три послодавца из Јагодине, Параћина и Рековца добила су субвенцију за отварање нових радних места за 4 особе са инвалидитетом.
По програму стручне праксе за особе са инвалидитетом уручен је уговор Општинској управи Ћуприја, а биће ангажован један правник.

Ове године на подручју Јагодине биће спроведено 11 пројеката јавних радова, на којима ће бити ангажовано 79 особа са инвалидитетом. Уговори су уручени извођачима јавних радова са подручја Поморавског округа.

Филијала Јагодина НСЗ отпочела је реализацију новог циклуса функционалног основног образовања одраслих, у сарадњи са основним школама. Уручени су споразуми основним школама Поморавског округа: ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Свилајнца, ОШ „Радоје Домановић“ из Параћина и ОШ „Душан Поповић“ из Белушића. Јагодинска филијала је у програм ФООО укључила 44 незапослена лица старија од 15 година без завршеног основног образовања, без занимања и квалификација.