Дoгађаjи

17.02.2022.

Одржан Форум послодаваца у Владичином Хану

У просторијама Општине Владичин Хан 11. фебруара одржан je Форум послодаваца, у организацији Националне службе за запошљавање, Филијале Врање, Испоставе Владичин Хан и Сурдулица уз учешће 15 послодаваца, представника Општине Владичин Хан, Центра културе, Новосадског хуманитарног центра.

Присутни послодавци и други актери на локалном тржишту рада информисани су о мерама активне политике запошљавања и услугама Националне службе, актуелним јавним позивима као и о значају запошљавања теже запошљивих лица. 

Заменик председника Општине Владичин Хан Владимир Костић је, исказавши захвалност представницима Националне службе како у Филијали Врање тако и у Испостави Владичин Хан на успешној сарадњи и подршци у протеклом периоду, рекао да ће и ове године кроз Локални акциони план бити издвојено 13 милиона динара за програме запошљавања. 

На важност партнерства на локалном тржишту рада указао је и  в.д. директора Филијале  Горан Живковић истакавши уверење да ће се наставити изузетно добра сарадња НСЗ  са Општином Владичин Хан. 

Након презентације јавних позива, учесници су показали велико интересовање за различите активне мере, за све актуелне јавне позиве као и  за  програм запошљавања теже запошљивих лица и програм организовања и спровођења јавних радова. Такође је било речи о успостављању сарадње са послодавцима из исте делатности, о развијању партнерства, сарадње и иновативности на тржишту рада.