Дoгађаjи

20.05.2024.

Одржан форум за прибојске послодавце

Представљање јавних позива Националне службе за запошљавање за 2024. годину реализовано је на Форуму послодаваца 16. маја у простору Регионалног иновационог центра Стартап у Прибоју, уз присуство представника 28 прибојских компанија и локалне самоуправе.

Обраћајући се присутним послодавцима, директорка Филијале Пријепоље је изразила задовољство што види велики број нових послодаваца, као и младих предузетника који по први пут присуствују оваквом састанку.

Она је истакла да, поред финансијских мера и програма за које је највећи број послодаваца заинтересован, Национална служба за запошљавање нуди и велики број нефинансијских мера, саветодавне, информативне и едукативне услуге, као и сваки вид сарадње са предузетницима.

Директорка Хајдаревић је објаснила да је највећи изазов младим послодавцима да се одрже на тржишту и да своје пословање граде и унапређују, због чега им је подршка Националне службе за запошљавање од изузетног значаја. 

Након представљања јавних позива, послодавци су се детаљније информисали о програмима за које су заинтересовани да аплицирају.